Monday, 24 February 2014

unbelievable

assalamualaikum, 
yes unbelievable ,  bukak blog yg mmg lama gila tinggal ;/ , bukan taknak bukak , tpi mcm tkde idea pun nak tulis .
 first of all , im officially finish my high school , no more school :) , no more uniform , i guess . tbh SPM haritu rasa tk puas jawab , certain subject lah  . tak sepuas aku rase time buat pmr dulu , baru tahu menyesal skrg mmg tk guna lah kan , nasi dah jadi bubur . skrg ni mmg tawakal berdoa semoga result baik . Jujur , ape pun result tu nanrti kalau truk aku anggap itu peringatan untuk aku yg malas dn suka berpya poya ni . bak kata Tun Dr Mahathir , kalau rajin nk bermalas maka kena berani untuk SUSAH . deep .

skrg ni tengah sibuk kerja , well biasalah kan , habis spm sape je yg tk kerja , lepasan spm yang dpt masuk UTP, emm and yang dh pun accept offer dr many private college . i choose to be a promoter rather than being a waiter , seriously i think dealing w food is super exhausting . kt rumah pun malas nk basuh pinggan tu mcm sifat semula jadi inikan pulak kat kedai . tp yes keje kedai mkn gaji lebih lumayan berbanding promoter aeon  mcm aku ni . i work for a brand called "BLACK FOREST" , ni under company forest yg jual track sume tu , cume yg ni jual casul wear , blouse , pants, shirt etc. so far so good :) takde masalh kritikal lagi . most of the customer is chinesee and indian . the design , ive to admit , bukan type melayu suka . style funkey sikit . 

so yaaaaa , habis cerita pasal kerja . no new updates , ouh yaaa since my sister is getting married i cant wait to have a new dress hihi :) 

p/s: cant wait for "the fault in our star" movie to come out .

Monday, 24 June 2013

well , hello there !

salam . 
memandangkan harini cuti  sebab jerebu yg parah , ive decide to make a short updates .

spent all this long days siapkan folio addmath ni dgn mimi yang kene hantar hari juumaat ni , awal lah sesangat  teacher bagi jumaat , so kire theres only 7 days k :) , Allah .  how is everyone doing ?  fine ? or semput ? this haze has been a serious double issues now , nasib baik tokmi dan tokdi i dah pindah my house , yelah nak dekat puasa , plus tokdi tk berapa sihat . tidak diorang bedua je kat Muar, Johor . dahalah teruk sgt jerebu kat sana . i noticed that people in twitter , they re blaming indonesian for this haze , but sedar tak ? that all people are responsible for this ? smokers , org yg bakar sampah dgn riang rianya , kire semua lah yg lansung tk ambil berat pasal  alam ni? stop blaming people. 

To those yg tempat dilanda teruk dek jerebu ni please please wear mask ok ? you have no idea how much this thing will affect you buddies . kesian sangat kat budak budak , orang tua ;(( . dekat KL ni mcm new Genting Highlands dah , haha. ok not funny.
nilah , ok this i copy dari google je , gile pe jerebu cmni nk keluar .

 okey ni nk cerita , yg agak sadis  :(  , as what i posted before ,  abang dah pegy belaja kat Alor Setar , disebabkan daftar hari isnin , so i buat keputusan untuk tak ikut family pergi hntr abg, sebab semangat sangat nk belajr isnin , insaf dah .  yelah skrg ni mmg kene serious , so hari ahad semalm jerebu dr melaka  smpi ke kl teruk ya amat , so Datuk Seri Najib dah putuskan isnin cuti , haish !!!, tape tape yg penting niat nk beajar tu ade , tapi meroyan lah i kat rumah tgk akak post kat ig, Laksa Teluk Kechai , haish , tape dah pasrah dah .nanti bebila boleh pegi lagi kan 

okey  dlm pada jerebu ni , ade jugak cerita kelakar . candidates spm tweet spm lah trial lah ditangguhkan . tahun depan ?sebab jerebu , logik siket bro , lagipun dlm minda hati ni siela mmg nak spm habis , Ya Allah , org lain mungkin juga tak faham , semua tanya pekse mcm mane haritu , ade A tidak . its not that easy people , n jgn ckp that we students, tak berusaha untuk dapatkan yg terbauik , takde sape tau mcm mana gilenye nk memahamkan sesuatu tajuk , mmglah org tua tu makan garam dulu pada kita , tapi ade jugak sesetengah yg terlalu memaksa smpikan kiteorg ni stress , siela bersyukur ade ibu ayah yg memahami , so bile result teruk , rase sedih sebab tk dpt gembirakan ibu n ayah , tpi ckp je pun tk guna , so kene usaha . u go girl ! 

 berita terkini , jerebu dh berkurangan , Alhamulillah :) terima kasih Ya Allah , bolehlah belajar balik :) 

Sunday, 23 June 2013

Goodbye my Two Heroes

SALAM , RISE AND SHINE :) 
well hello there :) 
after this there willl two heroes yg akan pergi jauh dari siela , im sad but they go for good for their own future.


                                                          Second Heroes * first hero tu ayah lah 


MUHAMMAD AIMAN BIN IBRAHIM
goodluck brother , he will continue his study after his long long  long break since die accident . course computer ? dekat Kolej Poly-Tech Mara , Alor Setar . im gonna miss you a lot , dah lama rumah ni penuh , ade kakak abg , i still remember when kakak and abg tinggal asrama , rumah mcam sunyi je .now one of them takde , mesti sunyi sangat . to be truth , siela mmg rapat dgn abg . not that i tk rapat dgn others tapi dgn abg ni mcm kamcing lah org kata .  hope everything will be fine there . takecare :* ilovechuu. 

p/s- pictures taken when i went to legoland with him awal tahun haritu, bbelakang tu was aiport and it made from lego 


KEPENG
{comel tak background hijau ? haha}
my third hero hihi :)die pun sambung belajar jugak , just finish his spm . after this study in Kolej Poly-Tech Mara , tapi bukan Alor Setar tapi Gua Musang, Kelantan . one of states yang siela and  family tak pernah jejak lagilah selam ni , so consider it was far enough to make me miss him . he was my true soulmate .  he will taking course human resources management course . sebenarnya abende tu eh ? i mean kalau dh hbis belajar nanti kerja as what ? musykil sungguh lah . haha , kene gooogle ni . kepeng , take care ;) belajar rajin rajin , ingat apa yg org pesan , and iloveyou ;)

both of you , goodluck , be the best among the best , jangan buat hal tinggal kat tempat org tu , akan jumpe korang balik this Ramadhan , loveyou , takecare my two sweetheart , belajar rain rajin