Tuesday, 18 December 2012

Beza Antara INSIDER and OUTSIDER

salam and hye to all,

okey akhirnya godek godek blog orang , tgk email cause ade homework addmath. okey just now i read iela's blog , die banyak cerita pasal geng die budak kelas die sume sort of lah kan . so timbul perasaan jealous dalam diri ni . to be frank , sangat lain suasana sekolah aku yang dulu sekolah menengah kebangsaan gombak setia, okey full tau , sayang sekolah tu ;) and dgn sekolah aku sekarang , teknik gombak -,- . nak tau ape bezanya? 

firstly , sometimes akan ade setengah puak yg lansung tak kenal outsider macam aku , and only be friends with the whole insider , bukan aku jelaous okey.. tapi sejak aku masuk sekolah tu kenal dibah aku kenal jugak lerr some insider budak dorm diba .tapi kalau selain dari course awam jangan haraplah kenal .setiap kali membe membe cerita pasal blok diorang lah apelah , aku dengar tapi tak mengetahui siapa .and ade jugak setengah tu bile tanya diorang akan jawab "alah kau ni hal blok kiteorang takpayah taulah" . tak terasa siket pun sebab org yg diorang gossip me tak kenal pun  kan . so tulah die sometimes i dont even know whats new update in school tapi bukan pasal studies but social things , tak kisah lah . 

secondly , if ade any perjumpaan ape what so ever , mesyuarat persatuan lah , kelab rumah sukan dan yg seangkatan dengannya for sure insider akan tahu dulu . sebab! kekadang akan diumumkan kat surau after the magrib prayer. saya ? for sure kawan bagitahu or esok ade  perhimpunan baru tahu , but motsly kawan update bgtahu sebab kalau dapat tahu selasa katekan rabu ade perhimpunan pulak kan?, NON ADOO. so ade benefit jugak jadi insider . 

third , selalunya jawatan like pengawas , usually insider diutamakan , sebab diorang takkan keluar dari sekolah tu , mcm sekolah ni , prefect die every morning lepas morning prayer ade briefing so thats why outsider tak jadi , imagine lah subuh sepii , "AYAH! hantyar siela cepat dah pukul 6 suku ni haa" tak tekejut sume orang  , dah macam sekolah kat rawang =.= padahal gombak jugak .tetapi cume pengawas sekolah lah , pengawas lain okey je . saya pengawas SPBT so outsider boleh lah kalau leceh pun sebab kene balik lambat susun buku or pape jelah . tapi my teacher sangat baik, setiap kali on duty everyone got free foods and drink.  masuk spbt bukan sebab tu okey ! tapi sebab nk aktif . markah koko tu PENTING .

fourth, FOOD ! yaaa food , okey let say if ade kelas tambahan ptg or koko or , ade aktiviti yg mengWAJIBkan kite stay for sure kene mkn sembahyang dulu what . sembahyang not a big dfeal , surau tu  sentiasa terbuka. Food , for sure lah insider dpt mkn kat dm [DEWAN MAKAN] . outsider kene beli , n sometimes nasi pun habis dikebas di kantin , Luckily, ade stalls just a few step from my school . not bad ade makanan yg goreng . okey point kat sini bukanlah nak ckp tade duit nk beli mknan but , insider was very untung balik from class terus straight dpt mkn ME? takpe not a big deal .

But But But ! theres a few specialities yg insider takkan dapat , eh kurang dapat. dunia luar? sometimes elok jugak duduk luar , kite tahu hal semasa selain dari newspaper , i mean internet , u know people around u , im not talking about fb n twitter yaguys. Misal kata ade good seminar will be held under any tution ?insider wont knows unless people telling them .yes tution , memang boarding school skrg sediakan tution tapi to me outside tution much more better to me lah . because most of my friends kata tak belajar tution kat asrama cause sebok bersembang , makan , bising, dating , hua hua. bukanlah tution luar tk mcm tu , tapi ure the one who responsible to choose what you should do . but bile dgn too many friends yg kite kenal jadi havoc betul tak? My school , sebabkan 5S ramai keluar asrama sebab diorang kene buat tugas sendiri mcm cat pintu lah bile pegawai dtg tak checkpun, uhh siapa tak panas hati mcm tu . salah management sekolah juga sebab agak menyusahkan murid . A few weeks before trial spm ramai keluar and complaint kat asrama takboleh belajar cause BISING !

conclusion :

im grateful to be an outsider , because i dpt pergi tusyen luar yg bagus and tkdelah mcm pegi dgn kekawan jadi tk belajar pula kan. rumah? i dapat rehat , kalau jadi insider balik mesti ade duty jugak kat dorm , dapat be with my family everyday :)<3 . makanan yg berlainan setiap hari , walaupun cume homecook. gain knowledge luar yg diluah oleh my parent . soooo. thanks ayah and ibu cause u gave me a strong foundation for me to make a step in new era in future :)

p/s: azam ! and capai my goal untuk masuk U! 

Quotes of The Day



fight for your future , itulah motif saya hari ini :)

Malam Masih Muda

salam and hye to all .
nampak tak tu haa entry tu ? so skrg dah pukul 12 lebih cemtu lah but mata nie still terang tang tangg !
so decided to wrote this on  VLOGG.
so for the past hour .. its seventeen my lucky day :) yes the day i was born , so proudly to say that im sixteen guys :) haaha orang lain dah nak masuk 17 haa kau baru nk masuk 16 takpe being young is special sebab ape kan sometimes diorang yg lahir awal ni mcm tade yg special di akhir tahun just celebrating Wahh New Year ! so to me? mcm ade finishing konon .so tahun ni sejujurnye not the awesome year !
SO on this awesome birthday got a bracelet frm ibu looks alike tiffany one but its crystal and   cheaper , although i love it so much . a book titled "Nota Hati Untuk Pelajar" sesuailah untuk spm candidate mcm saya ni, two cards form my parent n lovely siblings, wondermilk lola cakes , ayah treat the whole family at new york new york deli nyumm :p. . from kepeng ? yes he be the first wisher and gave me one puppet  a character frm elmo n friends thanks aiz:* .mimi gave me elmo pillow , very big one . See how addicted i am to elmo :p and friends wishes. thanks everybody :]
Result periksa jatuh merudum mcam durian gugur pada musimnya, and motivasi diri semakin kurang . so this birthday made me realise that 16  and 17 was once a life . takkan korang nak habiskan this two years dgn berita yg sedih macam tu ke ? yaaa i dah pun ade berita sedih , my samsung galxy note the one ayah gave me for PMR HAS LOST ! yaa hilang kat sungei wang but actually salah sendiri jugak sebab careless :( . tapi ayah still belikan hp baru .galaxy nexus . thanks ayah :")  really appreciate it ;D . so now just nak busykan diri study :\ common setahun je kau gila dgn buku dating dgn buku ke mana saja bersama buku . tteringat ape yg mak mimi ckp yaa my bestie . mak die ckap kite ni tak beharta . ilmu tulah harta kita jadi korang kene hargai dan gunakannya sebaik mungkin . that time terus dap dap sentap sekejap . bukannya sebab takde harta sebab dalam agama islam pun ade ckp selagi kita hidup timbalah ilmu yg bermanfaat dan gunakan di kemudian hari,suppose ade ayat yg sedap tapi itulah frasa yg selalu i listen to.so after that terus....TARAAAA!!!... yang pasti ini janji dalam diri . 
SAYA NUR ASIELA AKAN BERUSAHA SEMAKSIMA MUNGKIN SUPAYA MENDAPAT KEPUTUSAN YANG CEMERLANG DAN MELETAKKAN MATLAMAT SERTA MENCAPAI GOAL YG SAYA INGINI. SAYA AKAN BUKTIKAN KEPADA IBU AND AYAH YG SAYA AKAN BUAT YANG TERBAIK DEMI MENGGEMBIRAKAN DAN MEMBALAS JASA BAIK MEREKA YG TAK TERBALAS DAN AKAN SELALU MENDOAKAN KESEJAHTERAAN MEREKA . :)

P/S: kakak ill beat u :)  

Tuesday, 11 December 2012

azam yang..

salam all, just got a few ideas to write a post so just wait yaa.this time ill make sure ia akan terlaksana ....


p/s: tireddd. and have u guys heard of muzium coklat ? sounds awesome!!!

Thursday, 1 November 2012

things to do this holiday ???

salam ,
hey homosapiens . do u have in mind what would a student do this school hols ? i have plenty of ideas that i think its A MUST i do in this end of the year . some of it il =D but some of it are like emmm urgh :/ ? hehe.. mu pehe dok ? kahaha
  • bace buku , of course lah kan SPM KOTTTT -'-
  • do some short notes for a few subjects yg panjang menjela ken?, just like q cards ? [rase mcm same je dgn point aku yg first ? -'-]
n the other is......
yaaayy , i wanna cook all of this . i mean takdelah sume all in time . tp maybe satu minggu buat nie satu buat tu :p this is it
  • brownies with ice cream ala ala secret recipe :) or at bens ? ;p
  • lasagna just like at the signature foodcourt
  • cucur udang tokyah yg menjadi kegemaran cucu cucunye :p . yaa my tokyah was such a awesome maker of cucur udang n also cucur jagung , dapp giler. once she cooked then 5 minutes later we can the empty plate :P
  • marshamallow chocolate, yaaa mungkin di mata semua org senag tpi me tetap kene tunggu kakak  .noone trust me when i want to cook.
  • ayam lemon just like at the chinese muslim restaurant . harapnya berjaaya :)
  • yey the last one is ayam goreng berempah ala upin ipin bikinan kak ros .  
the third one is . katam al-Quran n kemas bilik tidur :)
so i hope all the plans that i ve list will be fulfill , insyaALLAH.So to all students cuti nie panjang habiskan la dgn sebaik mungkin ya. jgn asik mengadap tv n beda yg sewaktunya walhal diri nie pun buat yg same tpi siela tekad nk berubah , im the spm candidates of 2013 . sampai bile nk dgr org lain straight A's anda ? dengar negeri ohsemm mcm Terengganu dpt best result, Selangor bile lg bukan selangor jelah instead the other negeri pun same . so ive to be serious :) . berjaya itu tidak mustahil(Y)


p/s: berjaya ke nie ?doakan ye. sorry today ayat ala ala falsafah ;p;o mueheheh


Tuesday, 30 October 2012

S-Y-I-O-K

kuehehe
salam,
cla just nak share something .okey untk peminat tegar novel di luar sane mesti tahu kan novel 

SR PUBLICATION

penulis novel: SITI ROSMIZAH , semue hantu novel mest tahu novel di bawah 
hehe gmbr yg di search dari the magnific sources iaitu GOOGLE. walaupun diri sendri ade novel ni..ya i bet semue tahu cerite romantik+lawak+emosi+awesome gile nie. haha k pecah rekod novel nie sebab it makes me cry LOL. i know everyone must be laughing rite now. tpi itulah hakikatnya novel nie buat cla senyum sengeh sesorang, tergelak sorang sorang,menagis cover, haaha gempak tk .novel nie mmg dah beli before exam . lepas exam hbis balik terus bace , esh gile best 2 hari je hbis time raya haji yg lepas. siela mmg syorkan sgt novel ni untuk sape yg minat sebab its really awesome. semue jenis perasaan ade nanti . wahhhh ;D ,so this is the  

sypnosis

 Khuzairi, dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana. Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia. Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya.

“Kau ni memang dasar jantan tak sedar diri tau. Kau memang saja nak cari pasal dengan aku kan? Hei Khuzairi kau dengar sini. Kau tu budak kampung yang tak sedar diri! Tapi ada hati nak kahwin dengan anak orang kaya! Sedar-sedarkanlah diri kau tu. Kau tak layak langsung nak berdamping dengan akulah. Kau nak aku bawak cermin ke suluhkan muka kau. Buat tak reti bahasalah pulak. Aku harap lepas ni kau akan ingat kata-kata aku ni sampai mati! So…apa kata kau berambus sekarang! Kau pergi balik jaga kambing-kambing kau sebab kat situ baru betul tempat kau!” 

Aduhai! Angkuh sungguh kata-katanya. Bungkam seketika Khuzairi mendengarnya. Jauh di sudut hati dia mula bertanya, sampai bila dia mampu untuk terus menahan makian dan hinaan yang di lemparkan oleh gadis ini? Sudah lalikah telinganya? Sudah matikah perasaannya? Tidak ke dia kecewa? Tidakkah dia terluka? Khuzairi mengangguk perlahan.

“Ya, aku juga manusia biasa, aku ada hati dan perasaan, tapi aku tidak mampu untuk berbuat apa-apa, demi satu amanah aku harus menelannya, demi satu amanah aku harus terus bersabar….” 

Amanah? Amanah siapa yang di genggam oleh Khuzairi itu, sehingga dia sanggup mengheret dirinya ke kancah derita? 

Lupakah Mia Adriana, hidup ini bagaikan putaran roda, satu waktu keangkuhan dan kesombongan itu akan memamah dirinya sendiri. Berdoalah, di kala keinsafan menjelma nanti, cinta lelaki bernama Khuzairi ini belum terpadam lagi buat dirinya.

lupe !harga:RM 32.90 . memang berbaloi :)

THE OTHER NOVEL WAS THIS: 
TAK HABIS BACE LG. SO TO BE CONTINUED.....
 
 



web all over

salam,
sangatlah tidak syiok post title aku kan . padan muke (Y) [ ade blog mcm takde]. tangan yg dulu kala adelah jugak meng--update blog nie dah semakin kekok memegang keyboard. jealous sangat bile tgk mom type -'- . secretary mmg type mcm tarik shot gun pun ade eh tak tak ala ala shortgun. HAHA.
life nowadays ? theres too much different thing happen rite now. wah nak cerite cerite menarik . of course lah kan . ive been chosen for SPBT-ians . volunteer sebenarnya , tetibe my friend tnye"siela kau minat tak nk jd pengawas spbt?" at first i was like ," huh, letih tu -'-" . because ive seen how my friend dkt smk gombak setia kene torture buat keje spbt dulu . imagine uols satu tingkatan we ave about 800+ students k now darab dgn 5.i guess someone will say " ouh okey :}ahhh what ?" hahahah. yeah its true. but now im  in smt gombak . the people was too many difference we have only form 4 n form5 ., satu tingkatan tu ade about 200 lebih je pun. one class ade 24 kekadang yg lawak tuh ., perempuan satu kelas ade 2 org je . bahaha usually electircal course lah . ramai girl usually took civil . padahal keje laki including me lah. okey berbalik pada spbt. so ive take it . bukan senang nk grab markah koko . hehew ;p keje sgt memenatkan especially deals with pelajar pelajar . cececeh ayat mcm jadi cikgu .sebab this school peraturan buku teks sgt ketat . ikut no siri . so tak ramai yg pass meniru ? merasuah? men-JOB buku pelajar ? ohh tidak .no way its gonna happen . kalau sekolah lame yes i admit it . care budak hntar buku just like the pengawas will asked " buku cukup ?" ohh cuukup then die grab susun . haha lawak gile bile skrg kt smtg kene ikut no siri bagai tau. okey skrg buku teks sume dah settle . alhamdulillah tp esok masih ade kerja . to me its very fun sebab kerja berkumpulan dgn pengawas yg lain . fun gilelah . tp sometimes i admit sesetengah tu tk bertanggungjawab jugaklah . emm -'- 
 ________________
________________________________________________________

examination ? its 0VER. secara rasminye aku tamat menjadi plejar tingkatan empat . rase mcm just yesterday membebl di sini i was accepted to this n that school . haaha masa berjalan begitu pantas . ayat novel.... ;p. to me semakin semakin bnyk ilmu yaang aku dpt semakin besar mcm mcm pengalaman aku rase . being as a future spm candidates is a nightmare to everybody . seriously it was .  10 paper yg pada mata orang siket cause pmr 8 ceh tmbh 2 je pun, haha okey ini bukan statement berlagak pmr adlah sgt senang jika belajar dn sedar di awal hari . seriously cla menyesal tk dpt straight A's untuk pmr . because its easy . im sure everybody know pmr di overseas tidak diamn=bil oleh plajar berusia 15 tahun tetapi lebih muda .Bukan nk merendahkan peringkat pelajaran di malaysia tapi kite tdak mengikut standard di overseas yg jauh lebih mapan dr negara Malaysia. paper cla mmg susah terus terang ambil elektif sains bukan sesuatu yg mudah . kene keep on study . i admit this year mmg maimain banyak wlahal aku tahu tahun epan im gonna take spm pople -'- ,. imagine , final, year exam macam teruk jugaklah , smpi paper civil siela amik kemudian sebab ade kejadian yg tk diingiini berlaku . faham kan? lemah orgnye mmg gini ;p  but i really hope ill study very hard for spm start dr cuti nie. because i dont want to makes my parent dissapointed with me,. no way . they mean so much in my lifes, jasa diorang selama ni takkan terbayar walaupun dgn kejayaan yg kite capai . so ive to set in mind my ambition . yaaa i wanna be an interior designer . mugkin ya mungkin tidak tpi itulah buat masa skrg . boleh pulak ern begitu ? ;)


 okey thats all for today . yaa ade lg 3 hari je sekolah then schoolhols will start . h00rayyyy sikt ,.tpi next year .....SPM :) so faham faham jelah ye .\

 p\s: fuhh sangatlah lenguh tanganku ini

Tuesday, 3 April 2012

BUSIEST WEEK EVER!

monday: found out that ive be chosen for debate competition.
okey, a bit happy but weehhh debate ? me debate in english ? gotta have a lot of practice , eventhough i  got a very high confidende level   .[not very high lah =___=' ]  .   1 day left before the debate urghhh.

tuesday: got to meet kepeng before his soccer at my school , wish him goodluck ;') . my ex school , which is his school now layak untuk semi final . so doakan diorang mara sampai final k ? ;) hihi ,  excellently understand addmaths today , fugrrhh BAHAGIA KUT RASE . then kakak form 5 dtg kelas tnye nape tk pegy training hoki    ;p    . give a common   excuselah kan ?;p  ,     skrg tgh ada dekat cc with--->kepeng;D .  cari choral speaking script , smt gombak nie, bile choral speaking  semue kelas wajib participate . =.=' , nevermindlah?  intresting jugaklah  cla rase.  tusyenn sejarah pukul 530 was cancel ,   adalah lebih masa sikit buat homework .   but malam still got tution   -> addmaths n chemistry     .

wednesday : as usual balik lambat pukul 5-6 petang . maalam got mengaji.

thursday :   DEBATE ;'O ,WISH ME LUCK

friday : ? soon ill tellyaaa :)

love,
asiela.mi
(fussy person)

Sunday, 1 April 2012

new hobbies

OKEY NK KATE BARU TAK BARU , LAST MINAT TIME FORM 1 , SEKARANG DAH MINAT BALIK .
 BACE NOVEL LAH :p

k , tommorow is MONDAY , arrrrghhhh =x

god , pejam celik celik dah april lah :p , woaaahhh .
masa berlalu mmg cepat . .
aku ? im getting bigger the biggaaaa :)
orang ckp makin besar makin banyak dan berat tanggungjawab kite ? BETOL !
okey tell you what .
i wanna be sixteen as long as i can . but i cant . people ? 16 only once a lifetime .

16 , when teenage got the freedom ,k sounds weird , what im trying to say is at this age we must know how to care how to handle ? understand ?

but actually 15teen was the most priceless ever for now . that year , ive through big things PMR n syukur alhamdulillah , i did it excellent i think so . but entering form 4 was reaally a big challenge to me doe . 10 subjects really turn me upside down= / . now , i felt i ve take the wrong course . I JUST REALISE IT NOW , TOO LATE GIRL. know what , i love to menghafal n membaca . reaally love it kut . especially sejarah . n now the course i took is more to 'ilmu matematik' . i love sejarah since im . entering prestige my tuition cntre , my very awesome teacherr , named shiva was amazing / he knows how to minatkan budak dgn membaca sejarah , ade seorang ahli sejarah ckp , org yg tidak mempelajari sejarah pasti akan mengulanginya . cewwaaahh dah berfalsafah dah aku nie. k just wanna share my feelings . i have to be srious now , spm is next year but i think im taking it this year ? critical rite >.< , sabooo jelaaahhh . Allah saja yg tahu . besok jumpe miss tan my chemis teacher . huyeaahhh cant wait to hear her accent . lawak derrr. haiyaaa jahatjahat. =p

Monday, 19 March 2012

Yeah monday already students .

Okey , post yg lepas :/ , banyak salh ejaAn , telah ditegur oleh Rosmarduwati Omar . Okey my ibu lah ;) . Maklumlah skrg kempen masyarakat penyayang , . Haha siela stop it .
Just wanna say WISH ME LUCK FOR MY MARCH TEST RESULT -- . Scary gilooo ;o

Sunday, 18 March 2012

cuti ? okey finished ! -.-

yooo people !
okey as all of u know , budak sekolah cuti seminggu pada bulan 3 ,
[ AKU DAH MCM NK BUAT ANNOUCEMENT JE --']
OKEY WANNA KNOW HOWS MY HOIDAY ? ohhh wait my short holiday ;o !


12 march 2012
sometimes when im gonna type 20??
selalu nk tertype 2010 :p
i dont know why , that year , in december something incredible came to me , including my 14th birthday.
k just an info ^^
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
KL FESTIVAL CITY 
cadangnye nk bawak atiena[adik saya], adani[little cousin],qaliff[very little cousin]
haha , k first i bring along kepeng with me , adani n atiena , watch 
cinta kura-kura ,
k fun to watch for kids , to me cerita tu kalau nk penuhkan masa yg terluang okelah
sebab cerita die biasa biasa je , but sedap suara zizan jd kura kura 
name NICO. 
 me me me :) 
 k after habis movie 
my bro Aiman came with qaliff ,
takkanlah nk bawak budak kecik qaliff tgk movie en ? mahu tak tengok , menilau dalam cinema tuh --
haha , cantik tak ?mcm duduk dlm smarties en ? :) 
so this is the boy : Qaliff Rayyan Amin
k , bawa Adani , Atiena , n this boy pergi maen kat dlm 
k i forgot name tempat tu . sng cerita tempat maen budak budak yg sekali masuk RM3
but ada limit masa die , berapa tah ;p
this little kid demam , tapi bile dah samapi situ ,
YEAAAAAAYY !
BAAAAA CAAKKK! 
lihatlah ;o
this thing got a door ? but budak ni boleh panjat dan terusk duduk di dalam
incredible --.
boleh apply jadi pekerja di situ , tlg kutip bola , amin amin .
sometimes people got so confuse about his nam e , because name panjang kan :p


see kepeng cm tergamam 
waaahhh:o
haha , sebab zaman kiteorang manede , ade mmg ade but now
ade ice cream bar budak budak 
haha comel ;)
see ? ice cream olok olok , ;p nyummyyy argghhh--'
CONSTRUCTION SITES ;)
ATENA.M.I
hahaha , k gile truja tgk tempat ni tau 
wondering betul ke one day ill be the real civil engineer and be at the site.
teringin  nak naik benda nie tapi dah besar ;(
okey tell u what .
nampak trak ape yg budak tu main ? 
tengah syok syok dkt construction  site , tetibe cari amin dah takda
rupenye die berebut mainan ni dgn seorg chinese little boy , yg lagi besar dr dia .
Gangster kut die nie =o
bilah dah dapat bende tu , dgn selamba pergi kat siela gelak gelak 
hadoiii , aminmin..
k , yg amat dikesali ;( gambar adani takde , kakak kepada amin
lebih hyper daripada amin
kepeng :D

finish

13 march 2012

just sitting at home do this and that 
ghhhpp

14 march 2012

outing bersama kepeng [lagi ;p] , syasya , mimi , oli mimi 
gambar nanti yeah ?

15 march 2012
sitting at home , still got homework --'
biasalah org suke buat kerja last minute nih . jgn ikuti ye ;D

16 march 2012
at home , relax , hu haa kat rumah .
miss atiena balik kg :(

17 march 2012
whorecam with kepeng :))
muncung mari

muke hudus dah keluar ;p
 today !!!!!

k esok sekolah --'
penat .
tetapi berbaloi , lebih banyak kite lebih cerah masa depan kan .
:) 
see you guys later .


p/s : takut nye tunggu result .;3

Sunday, 19 February 2012

Gambar akan di upload nanti , harab bersabar . Hmm this week , ive been through a lot of things . Mc 3 hari , demam teruk . Miss addmath kelas . Dtg balek skolah sepatah blaja add math aku tak faham -- . Yang lain okelagi . Nasib baik physics dgn chemis adelah confident diri bile belajar tu ..so i got test for march , early one . Hopefull get a bombastic result . Amin .

P/s: im craving for chocolate brownies at SR :/

Sunday, 29 January 2012

Alhamdulillah syukur .

Salam .. Teeeettttt ! I just arrived atPPUM . (I dont know why i put teeettttt pada awal kata tadi -- ) walhal keadaan di sini mungkin agak gembira dan bersyukur tApi keadaan saya di sini memang tak selesa . Hujung hujung .. Okey my bro baru habis operation . Alhamdulilah semuenye berjalan lancar , operation habis tepat tepat 7 jam , 11:39 - 740 . 7 hours is not a short time sweet people . .. Bayangkan my family duduk dalam bilik wad , memikirkan apa yg jadi kat abg dalam dewan bedah . Hanya Tuhan yang tahu . Keluar je abg dr dewan bedah , my family plus bff ibu cikcom dtg with cik zul . Abang sorang je laast . Orang lain punye operation dah lame selesai .

10 minit kat wad pemulihan tu , doctor check semue , terus bawak naek semue nk masuk bilid wad terbehenti , abg dah besuara : tolong garu pipi abg . Tergelak semue kat situ . Dah masuk nurse prepre all his needs , pukul9 die start Adoi saketnye , YA ALLAH saketnye .. Huhu saye disini terAse macam manelah sakitnye .. Oke thats all i can share .




P/s : picture will come soon .

Saturday, 28 January 2012

It has begin

Oke salam . Im currently at umsc , with ayah ibu and atiena , kesejukan dalam bilik wad . Dah rase mcm kat hotel .abg dah pun selamat masuk dlm operation room pukul 1139 tadi . Pray for him :) . Now , 4 hours left . Gementar , berdebar semue cAmpur .. Realising that hes the only one brother that i hve , its painful to see that he have to through all this hard things . Whatever itis , semue ni dugaan dari Yang Esa . Menunjukkan yang Dia sayangkan umatnya dengan memberikan kita dugaan .

P/s : sejuk gila dalam bilik wad nie --
Anw who wanna see the pictures, can find it at my
fbhttp://www.facebook.com/profile.php?id=100000677615041&ref=tn_tnmn

, pray for my abang aiman :)
<3

Friday, 27 January 2012

Happy chinese new yaaa and Happy holidays !

salam ,
 ucapan gong xi faa chai tadi is for all malaysians terutama kepada chinese . why i said all malaysians , sebab we're all 1MALAYSIA ! :) , big-clap please ? ;D
Happy holidays , is for all students in Malaysia , sorry ibu ayah , kerja :p , also kakak yang dah dapat kerja and soon will be warga kementerian , dont forget to treat me with your very first awesome salary . muehehee ;p
well well well , rase macam tak pergi sekolah seminggu yang lepas , yelah sekolah 4 hari minggu nie cuti seminggu terus ! :)
Okey now siela kat UMSC PetalingJaya . My brother akan menjalani operation saraf tangan die , insyaAllah tangan die boleh bergerak di mase akan dtg. Doakan yee semue :) . So skrg tngah menyelesakan diri dalam bilik wad kat sini .now im freezing -- , sejuk betul aircond die . Atiena my baby sister thought we're check-ing at hotel , boleh hempas hempas badan kat katil while watching TOM &JERRY . Duhhh i bet she will konker remort everytime we come here ;/ mampuiihh . So thats all from me , ill updte more soon . Xoxo

P/s : i dont know why , but i hate "bau hospital" erggghhh :/

Saturday, 14 January 2012

Im Goin To a New School

waasssuupp munchkin ?
-what a boring saturday :) . sesekali duk rumah kan ? kau nie keje nk bejalan je siela ! manyak duet ! .
im goin to teknik gombak ..
- civil engineering studies . di mane saye rase , best ke jd engineer ? selame nie kinta design-ing je kot. Insay-Allah akan cube minat di mase akan dtg
-kene pakai kasut hitam , tapi stoking putih . lack of fashion taste lah rasenye pengetua teknik gombak ni
jahat gile saye ;'p
- balik kul 230 paling cepat , confirm balik terus tidur kot . haaha

wait for the next post .

Sunday, 8 January 2012

Sunday info

salam

okey , harinie ade info siket , okey semue tahu yang , setiap manusia tu ade perasaan . so , harini nk cakap pasal cemburu . sebenarnye semue manusie ade sifat nie , takire lah dari segi ape pun . Sedar tak , yg sifat cemburu nie boleh membawa kepada kebaikan , even ramai anggap sikap nie SANGAT TIDAK MATANG ATAU TIDAK BAGUS . today dah tentu tentu siela nk ckp ke arah kebaikan . CEMBURU BOLEH MEMBAWA KEPADA USAHA . nak tau tak kenapa ? biar siela cerite * alaaa let me intoduce u , lirik j.lo dalm lagu ape tahh , famous .

1- Kadang kadang kite cemburu tgk org laen dapat A dalam subject die , especially , kalau siela lah , maths and science for sure . eh lagi satu english. so dengan adanye perasaan jealous nie , kite mesti akan berusaha untuk mendapat keputusan yg lebih baek dan mantopp dari org laen ?  tapi nie bergantung juga kepada pemikiran org , atau mental seseorg tu
mane tahu camnilah rupe siela satu hari nanti ? doakan ye ;D
2- Sekarang nie facebook memang popular , atau boleh ckp facebook melambangkan era kemodenan zaman nie. one day , siela buka fb seorang hamba nie , die memang dr keluarga yg berada , tiap tiap tahun mesti vacation sane sini , dan semue tempat yg die pergi luar negara or OVERSEAS . bolehlaa nk ckp , die tak maen lah  cuti kat Malaysia , ape barang ? tpi rezeki masing masing betul ? dari sini , siela rase jealous yg teramat and i promise to myself  siela pun boleh juga jd macam orang tu , siela nk futher studies sampai master *degree je kut ? eh entahla ? nampak sgt confident level kurang --'aku nie , dpt kerja yg bagus then bawa family siela pegi overseas . Insya-ALLAH.

3-Siela minat melukis , more to design-ing fashion
sejak bertudung memang siela belajar sketch baju beserta hijab macam kat atas , jealous tgk org pandai sketch . siela nak masuk art class lah besar nanti :)  . satu lagi sekarang siela jealous ramai dpt masuk sekolah ert belajar stail dan pakaian , well ive to futher my studies in science stream or engineering ;|

 So sampai sini saja cerita saye hari ini :D , so jangan anggap perasaan cemburu nie suatu perasaan yang tidak bagus , anggap ini sifat yg membuat kita berusaha . but ! itu bergantung kepada pemikiran and mental seseorang tu ? faham ? :)

till then . xoxo

Boring-saturday.

salam ,
skolah dah bukak , murid dah start belajar .ape ke skema sgt ayat aku nie ? dah tukar tukar . okey first day at school , all form 4 kene duduk kat dewan yg tadelah besar mane nk tempatkan kitorang yg lebih kurang 600++ , imagine it people ;| . as i said smkgs meriah dengan warganye . aku pun smgt dtg sekolah smpai tetinggal kawan aku yg mintk tumpang . hesh cla cla =.=. samapi sekolah selesai assembly , masuk dewan , die bg HAVE FUN LAH SGT YEE -.- . atleast cerite lah psal course ape , die suruh lukis ini itu , mmglah best relax , but its so boring lah . saye pun adelah tetidur jap peluk beg , jujur  nie :) .
Balek jumpe kepeng biasalah dgn lawak die , rambut tah tetibe skema je 2012 nie :|
second day
aku demam , dengan selsema yg teruk sgt . sengau suara dibuatnye ;|
so u guys can imagine how i am rite now :|

Tuesday, 3 January 2012

Happy new year --

oke oke  salam
-since its too late to wish everybody happy new year , my apology :)
-oke its sad to leave 2011 that is very full of memories . suka duka ,
orang orang yg di samping kite , *jiwang pulak ann :')
-k , just forget it , but i wish ill get a better result in my study , jadi anak solehah . ;p
bersyukur yang siela still dpt nikmati 2012 , Allah panjangkan umur . alhamdulillah.
-Harap tahun nie akan lebih banyak sejarah untuk dicipta ;)  if u guys want any pictures of me 
search me at fb , shuggy17@rocketmail.com , or my full name , NUR ASIELA MOHD IBRAHIM
-eh , eh , eh im goin to be 16 yoooo ;) form 4 ! As i say , mude lagiii :) 
k , meet u guys later . xoxo