Sunday, 29 January 2012

Alhamdulillah syukur .

Salam .. Teeeettttt ! I just arrived atPPUM . (I dont know why i put teeettttt pada awal kata tadi -- ) walhal keadaan di sini mungkin agak gembira dan bersyukur tApi keadaan saya di sini memang tak selesa . Hujung hujung .. Okey my bro baru habis operation . Alhamdulilah semuenye berjalan lancar , operation habis tepat tepat 7 jam , 11:39 - 740 . 7 hours is not a short time sweet people . .. Bayangkan my family duduk dalam bilik wad , memikirkan apa yg jadi kat abg dalam dewan bedah . Hanya Tuhan yang tahu . Keluar je abg dr dewan bedah , my family plus bff ibu cikcom dtg with cik zul . Abang sorang je laast . Orang lain punye operation dah lame selesai .

10 minit kat wad pemulihan tu , doctor check semue , terus bawak naek semue nk masuk bilid wad terbehenti , abg dah besuara : tolong garu pipi abg . Tergelak semue kat situ . Dah masuk nurse prepre all his needs , pukul9 die start Adoi saketnye , YA ALLAH saketnye .. Huhu saye disini terAse macam manelah sakitnye .. Oke thats all i can share .




P/s : picture will come soon .

Saturday, 28 January 2012

It has begin

Oke salam . Im currently at umsc , with ayah ibu and atiena , kesejukan dalam bilik wad . Dah rase mcm kat hotel .abg dah pun selamat masuk dlm operation room pukul 1139 tadi . Pray for him :) . Now , 4 hours left . Gementar , berdebar semue cAmpur .. Realising that hes the only one brother that i hve , its painful to see that he have to through all this hard things . Whatever itis , semue ni dugaan dari Yang Esa . Menunjukkan yang Dia sayangkan umatnya dengan memberikan kita dugaan .

P/s : sejuk gila dalam bilik wad nie --
Anw who wanna see the pictures, can find it at my
fbhttp://www.facebook.com/profile.php?id=100000677615041&ref=tn_tnmn

, pray for my abang aiman :)
<3

Friday, 27 January 2012

Happy chinese new yaaa and Happy holidays !

salam ,
 ucapan gong xi faa chai tadi is for all malaysians terutama kepada chinese . why i said all malaysians , sebab we're all 1MALAYSIA ! :) , big-clap please ? ;D
Happy holidays , is for all students in Malaysia , sorry ibu ayah , kerja :p , also kakak yang dah dapat kerja and soon will be warga kementerian , dont forget to treat me with your very first awesome salary . muehehee ;p
well well well , rase macam tak pergi sekolah seminggu yang lepas , yelah sekolah 4 hari minggu nie cuti seminggu terus ! :)
Okey now siela kat UMSC PetalingJaya . My brother akan menjalani operation saraf tangan die , insyaAllah tangan die boleh bergerak di mase akan dtg. Doakan yee semue :) . So skrg tngah menyelesakan diri dalam bilik wad kat sini .now im freezing -- , sejuk betul aircond die . Atiena my baby sister thought we're check-ing at hotel , boleh hempas hempas badan kat katil while watching TOM &JERRY . Duhhh i bet she will konker remort everytime we come here ;/ mampuiihh . So thats all from me , ill updte more soon . Xoxo

P/s : i dont know why , but i hate "bau hospital" erggghhh :/

Saturday, 14 January 2012

Im Goin To a New School

waasssuupp munchkin ?
-what a boring saturday :) . sesekali duk rumah kan ? kau nie keje nk bejalan je siela ! manyak duet ! .
im goin to teknik gombak ..
- civil engineering studies . di mane saye rase , best ke jd engineer ? selame nie kinta design-ing je kot. Insay-Allah akan cube minat di mase akan dtg
-kene pakai kasut hitam , tapi stoking putih . lack of fashion taste lah rasenye pengetua teknik gombak ni
jahat gile saye ;'p
- balik kul 230 paling cepat , confirm balik terus tidur kot . haaha

wait for the next post .

Sunday, 8 January 2012

Sunday info

salam

okey , harinie ade info siket , okey semue tahu yang , setiap manusia tu ade perasaan . so , harini nk cakap pasal cemburu . sebenarnye semue manusie ade sifat nie , takire lah dari segi ape pun . Sedar tak , yg sifat cemburu nie boleh membawa kepada kebaikan , even ramai anggap sikap nie SANGAT TIDAK MATANG ATAU TIDAK BAGUS . today dah tentu tentu siela nk ckp ke arah kebaikan . CEMBURU BOLEH MEMBAWA KEPADA USAHA . nak tau tak kenapa ? biar siela cerite * alaaa let me intoduce u , lirik j.lo dalm lagu ape tahh , famous .

1- Kadang kadang kite cemburu tgk org laen dapat A dalam subject die , especially , kalau siela lah , maths and science for sure . eh lagi satu english. so dengan adanye perasaan jealous nie , kite mesti akan berusaha untuk mendapat keputusan yg lebih baek dan mantopp dari org laen ?  tapi nie bergantung juga kepada pemikiran org , atau mental seseorg tu
mane tahu camnilah rupe siela satu hari nanti ? doakan ye ;D
2- Sekarang nie facebook memang popular , atau boleh ckp facebook melambangkan era kemodenan zaman nie. one day , siela buka fb seorang hamba nie , die memang dr keluarga yg berada , tiap tiap tahun mesti vacation sane sini , dan semue tempat yg die pergi luar negara or OVERSEAS . bolehlaa nk ckp , die tak maen lah  cuti kat Malaysia , ape barang ? tpi rezeki masing masing betul ? dari sini , siela rase jealous yg teramat and i promise to myself  siela pun boleh juga jd macam orang tu , siela nk futher studies sampai master *degree je kut ? eh entahla ? nampak sgt confident level kurang --'aku nie , dpt kerja yg bagus then bawa family siela pegi overseas . Insya-ALLAH.

3-Siela minat melukis , more to design-ing fashion
sejak bertudung memang siela belajar sketch baju beserta hijab macam kat atas , jealous tgk org pandai sketch . siela nak masuk art class lah besar nanti :)  . satu lagi sekarang siela jealous ramai dpt masuk sekolah ert belajar stail dan pakaian , well ive to futher my studies in science stream or engineering ;|

 So sampai sini saja cerita saye hari ini :D , so jangan anggap perasaan cemburu nie suatu perasaan yang tidak bagus , anggap ini sifat yg membuat kita berusaha . but ! itu bergantung kepada pemikiran and mental seseorang tu ? faham ? :)

till then . xoxo

Boring-saturday.

salam ,
skolah dah bukak , murid dah start belajar .ape ke skema sgt ayat aku nie ? dah tukar tukar . okey first day at school , all form 4 kene duduk kat dewan yg tadelah besar mane nk tempatkan kitorang yg lebih kurang 600++ , imagine it people ;| . as i said smkgs meriah dengan warganye . aku pun smgt dtg sekolah smpai tetinggal kawan aku yg mintk tumpang . hesh cla cla =.=. samapi sekolah selesai assembly , masuk dewan , die bg HAVE FUN LAH SGT YEE -.- . atleast cerite lah psal course ape , die suruh lukis ini itu , mmglah best relax , but its so boring lah . saye pun adelah tetidur jap peluk beg , jujur  nie :) .
Balek jumpe kepeng biasalah dgn lawak die , rambut tah tetibe skema je 2012 nie :|
second day
aku demam , dengan selsema yg teruk sgt . sengau suara dibuatnye ;|
so u guys can imagine how i am rite now :|

Tuesday, 3 January 2012

Happy new year --

oke oke  salam
-since its too late to wish everybody happy new year , my apology :)
-oke its sad to leave 2011 that is very full of memories . suka duka ,
orang orang yg di samping kite , *jiwang pulak ann :')
-k , just forget it , but i wish ill get a better result in my study , jadi anak solehah . ;p
bersyukur yang siela still dpt nikmati 2012 , Allah panjangkan umur . alhamdulillah.
-Harap tahun nie akan lebih banyak sejarah untuk dicipta ;)  if u guys want any pictures of me 
search me at fb , shuggy17@rocketmail.com , or my full name , NUR ASIELA MOHD IBRAHIM
-eh , eh , eh im goin to be 16 yoooo ;) form 4 ! As i say , mude lagiii :) 
k , meet u guys later . xoxo