Sunday, 8 January 2012

Sunday info

salam

okey , harinie ade info siket , okey semue tahu yang , setiap manusia tu ade perasaan . so , harini nk cakap pasal cemburu . sebenarnye semue manusie ade sifat nie , takire lah dari segi ape pun . Sedar tak , yg sifat cemburu nie boleh membawa kepada kebaikan , even ramai anggap sikap nie SANGAT TIDAK MATANG ATAU TIDAK BAGUS . today dah tentu tentu siela nk ckp ke arah kebaikan . CEMBURU BOLEH MEMBAWA KEPADA USAHA . nak tau tak kenapa ? biar siela cerite * alaaa let me intoduce u , lirik j.lo dalm lagu ape tahh , famous .

1- Kadang kadang kite cemburu tgk org laen dapat A dalam subject die , especially , kalau siela lah , maths and science for sure . eh lagi satu english. so dengan adanye perasaan jealous nie , kite mesti akan berusaha untuk mendapat keputusan yg lebih baek dan mantopp dari org laen ?  tapi nie bergantung juga kepada pemikiran org , atau mental seseorg tu
mane tahu camnilah rupe siela satu hari nanti ? doakan ye ;D
2- Sekarang nie facebook memang popular , atau boleh ckp facebook melambangkan era kemodenan zaman nie. one day , siela buka fb seorang hamba nie , die memang dr keluarga yg berada , tiap tiap tahun mesti vacation sane sini , dan semue tempat yg die pergi luar negara or OVERSEAS . bolehlaa nk ckp , die tak maen lah  cuti kat Malaysia , ape barang ? tpi rezeki masing masing betul ? dari sini , siela rase jealous yg teramat and i promise to myself  siela pun boleh juga jd macam orang tu , siela nk futher studies sampai master *degree je kut ? eh entahla ? nampak sgt confident level kurang --'aku nie , dpt kerja yg bagus then bawa family siela pegi overseas . Insya-ALLAH.

3-Siela minat melukis , more to design-ing fashion
sejak bertudung memang siela belajar sketch baju beserta hijab macam kat atas , jealous tgk org pandai sketch . siela nak masuk art class lah besar nanti :)  . satu lagi sekarang siela jealous ramai dpt masuk sekolah ert belajar stail dan pakaian , well ive to futher my studies in science stream or engineering ;|

 So sampai sini saja cerita saye hari ini :D , so jangan anggap perasaan cemburu nie suatu perasaan yang tidak bagus , anggap ini sifat yg membuat kita berusaha . but ! itu bergantung kepada pemikiran and mental seseorang tu ? faham ? :)

till then . xoxo

No comments:

Post a Comment