Tuesday, 30 October 2012

S-Y-I-O-K

kuehehe
salam,
cla just nak share something .okey untk peminat tegar novel di luar sane mesti tahu kan novel 

SR PUBLICATION

penulis novel: SITI ROSMIZAH , semue hantu novel mest tahu novel di bawah 
hehe gmbr yg di search dari the magnific sources iaitu GOOGLE. walaupun diri sendri ade novel ni..ya i bet semue tahu cerite romantik+lawak+emosi+awesome gile nie. haha k pecah rekod novel nie sebab it makes me cry LOL. i know everyone must be laughing rite now. tpi itulah hakikatnya novel nie buat cla senyum sengeh sesorang, tergelak sorang sorang,menagis cover, haaha gempak tk .novel nie mmg dah beli before exam . lepas exam hbis balik terus bace , esh gile best 2 hari je hbis time raya haji yg lepas. siela mmg syorkan sgt novel ni untuk sape yg minat sebab its really awesome. semue jenis perasaan ade nanti . wahhhh ;D ,so this is the  

sypnosis

 Khuzairi, dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana. Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia. Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya.

“Kau ni memang dasar jantan tak sedar diri tau. Kau memang saja nak cari pasal dengan aku kan? Hei Khuzairi kau dengar sini. Kau tu budak kampung yang tak sedar diri! Tapi ada hati nak kahwin dengan anak orang kaya! Sedar-sedarkanlah diri kau tu. Kau tak layak langsung nak berdamping dengan akulah. Kau nak aku bawak cermin ke suluhkan muka kau. Buat tak reti bahasalah pulak. Aku harap lepas ni kau akan ingat kata-kata aku ni sampai mati! So…apa kata kau berambus sekarang! Kau pergi balik jaga kambing-kambing kau sebab kat situ baru betul tempat kau!” 

Aduhai! Angkuh sungguh kata-katanya. Bungkam seketika Khuzairi mendengarnya. Jauh di sudut hati dia mula bertanya, sampai bila dia mampu untuk terus menahan makian dan hinaan yang di lemparkan oleh gadis ini? Sudah lalikah telinganya? Sudah matikah perasaannya? Tidak ke dia kecewa? Tidakkah dia terluka? Khuzairi mengangguk perlahan.

“Ya, aku juga manusia biasa, aku ada hati dan perasaan, tapi aku tidak mampu untuk berbuat apa-apa, demi satu amanah aku harus menelannya, demi satu amanah aku harus terus bersabar….” 

Amanah? Amanah siapa yang di genggam oleh Khuzairi itu, sehingga dia sanggup mengheret dirinya ke kancah derita? 

Lupakah Mia Adriana, hidup ini bagaikan putaran roda, satu waktu keangkuhan dan kesombongan itu akan memamah dirinya sendiri. Berdoalah, di kala keinsafan menjelma nanti, cinta lelaki bernama Khuzairi ini belum terpadam lagi buat dirinya.

lupe !harga:RM 32.90 . memang berbaloi :)

THE OTHER NOVEL WAS THIS: 
TAK HABIS BACE LG. SO TO BE CONTINUED.....
 
 



web all over

salam,
sangatlah tidak syiok post title aku kan . padan muke (Y) [ ade blog mcm takde]. tangan yg dulu kala adelah jugak meng--update blog nie dah semakin kekok memegang keyboard. jealous sangat bile tgk mom type -'- . secretary mmg type mcm tarik shot gun pun ade eh tak tak ala ala shortgun. HAHA.
life nowadays ? theres too much different thing happen rite now. wah nak cerite cerite menarik . of course lah kan . ive been chosen for SPBT-ians . volunteer sebenarnya , tetibe my friend tnye"siela kau minat tak nk jd pengawas spbt?" at first i was like ," huh, letih tu -'-" . because ive seen how my friend dkt smk gombak setia kene torture buat keje spbt dulu . imagine uols satu tingkatan we ave about 800+ students k now darab dgn 5.i guess someone will say " ouh okey :}ahhh what ?" hahahah. yeah its true. but now im  in smt gombak . the people was too many difference we have only form 4 n form5 ., satu tingkatan tu ade about 200 lebih je pun. one class ade 24 kekadang yg lawak tuh ., perempuan satu kelas ade 2 org je . bahaha usually electircal course lah . ramai girl usually took civil . padahal keje laki including me lah. okey berbalik pada spbt. so ive take it . bukan senang nk grab markah koko . hehew ;p keje sgt memenatkan especially deals with pelajar pelajar . cececeh ayat mcm jadi cikgu .sebab this school peraturan buku teks sgt ketat . ikut no siri . so tak ramai yg pass meniru ? merasuah? men-JOB buku pelajar ? ohh tidak .no way its gonna happen . kalau sekolah lame yes i admit it . care budak hntar buku just like the pengawas will asked " buku cukup ?" ohh cuukup then die grab susun . haha lawak gile bile skrg kt smtg kene ikut no siri bagai tau. okey skrg buku teks sume dah settle . alhamdulillah tp esok masih ade kerja . to me its very fun sebab kerja berkumpulan dgn pengawas yg lain . fun gilelah . tp sometimes i admit sesetengah tu tk bertanggungjawab jugaklah . emm -'- 
 ________________
________________________________________________________

examination ? its 0VER. secara rasminye aku tamat menjadi plejar tingkatan empat . rase mcm just yesterday membebl di sini i was accepted to this n that school . haaha masa berjalan begitu pantas . ayat novel.... ;p. to me semakin semakin bnyk ilmu yaang aku dpt semakin besar mcm mcm pengalaman aku rase . being as a future spm candidates is a nightmare to everybody . seriously it was .  10 paper yg pada mata orang siket cause pmr 8 ceh tmbh 2 je pun, haha okey ini bukan statement berlagak pmr adlah sgt senang jika belajar dn sedar di awal hari . seriously cla menyesal tk dpt straight A's untuk pmr . because its easy . im sure everybody know pmr di overseas tidak diamn=bil oleh plajar berusia 15 tahun tetapi lebih muda .Bukan nk merendahkan peringkat pelajaran di malaysia tapi kite tdak mengikut standard di overseas yg jauh lebih mapan dr negara Malaysia. paper cla mmg susah terus terang ambil elektif sains bukan sesuatu yg mudah . kene keep on study . i admit this year mmg maimain banyak wlahal aku tahu tahun epan im gonna take spm pople -'- ,. imagine , final, year exam macam teruk jugaklah , smpi paper civil siela amik kemudian sebab ade kejadian yg tk diingiini berlaku . faham kan? lemah orgnye mmg gini ;p  but i really hope ill study very hard for spm start dr cuti nie. because i dont want to makes my parent dissapointed with me,. no way . they mean so much in my lifes, jasa diorang selama ni takkan terbayar walaupun dgn kejayaan yg kite capai . so ive to set in mind my ambition . yaaa i wanna be an interior designer . mugkin ya mungkin tidak tpi itulah buat masa skrg . boleh pulak ern begitu ? ;)


 okey thats all for today . yaa ade lg 3 hari je sekolah then schoolhols will start . h00rayyyy sikt ,.tpi next year .....SPM :) so faham faham jelah ye .\

 p\s: fuhh sangatlah lenguh tanganku ini