Tuesday, 18 December 2012

Beza Antara INSIDER and OUTSIDER

salam and hye to all,

okey akhirnya godek godek blog orang , tgk email cause ade homework addmath. okey just now i read iela's blog , die banyak cerita pasal geng die budak kelas die sume sort of lah kan . so timbul perasaan jealous dalam diri ni . to be frank , sangat lain suasana sekolah aku yang dulu sekolah menengah kebangsaan gombak setia, okey full tau , sayang sekolah tu ;) and dgn sekolah aku sekarang , teknik gombak -,- . nak tau ape bezanya? 

firstly , sometimes akan ade setengah puak yg lansung tak kenal outsider macam aku , and only be friends with the whole insider , bukan aku jelaous okey.. tapi sejak aku masuk sekolah tu kenal dibah aku kenal jugak lerr some insider budak dorm diba .tapi kalau selain dari course awam jangan haraplah kenal .setiap kali membe membe cerita pasal blok diorang lah apelah , aku dengar tapi tak mengetahui siapa .and ade jugak setengah tu bile tanya diorang akan jawab "alah kau ni hal blok kiteorang takpayah taulah" . tak terasa siket pun sebab org yg diorang gossip me tak kenal pun  kan . so tulah die sometimes i dont even know whats new update in school tapi bukan pasal studies but social things , tak kisah lah . 

secondly , if ade any perjumpaan ape what so ever , mesyuarat persatuan lah , kelab rumah sukan dan yg seangkatan dengannya for sure insider akan tahu dulu . sebab! kekadang akan diumumkan kat surau after the magrib prayer. saya ? for sure kawan bagitahu or esok ade  perhimpunan baru tahu , but motsly kawan update bgtahu sebab kalau dapat tahu selasa katekan rabu ade perhimpunan pulak kan?, NON ADOO. so ade benefit jugak jadi insider . 

third , selalunya jawatan like pengawas , usually insider diutamakan , sebab diorang takkan keluar dari sekolah tu , mcm sekolah ni , prefect die every morning lepas morning prayer ade briefing so thats why outsider tak jadi , imagine lah subuh sepii , "AYAH! hantyar siela cepat dah pukul 6 suku ni haa" tak tekejut sume orang  , dah macam sekolah kat rawang =.= padahal gombak jugak .tetapi cume pengawas sekolah lah , pengawas lain okey je . saya pengawas SPBT so outsider boleh lah kalau leceh pun sebab kene balik lambat susun buku or pape jelah . tapi my teacher sangat baik, setiap kali on duty everyone got free foods and drink.  masuk spbt bukan sebab tu okey ! tapi sebab nk aktif . markah koko tu PENTING .

fourth, FOOD ! yaaa food , okey let say if ade kelas tambahan ptg or koko or , ade aktiviti yg mengWAJIBkan kite stay for sure kene mkn sembahyang dulu what . sembahyang not a big dfeal , surau tu  sentiasa terbuka. Food , for sure lah insider dpt mkn kat dm [DEWAN MAKAN] . outsider kene beli , n sometimes nasi pun habis dikebas di kantin , Luckily, ade stalls just a few step from my school . not bad ade makanan yg goreng . okey point kat sini bukanlah nak ckp tade duit nk beli mknan but , insider was very untung balik from class terus straight dpt mkn ME? takpe not a big deal .

But But But ! theres a few specialities yg insider takkan dapat , eh kurang dapat. dunia luar? sometimes elok jugak duduk luar , kite tahu hal semasa selain dari newspaper , i mean internet , u know people around u , im not talking about fb n twitter yaguys. Misal kata ade good seminar will be held under any tution ?insider wont knows unless people telling them .yes tution , memang boarding school skrg sediakan tution tapi to me outside tution much more better to me lah . because most of my friends kata tak belajar tution kat asrama cause sebok bersembang , makan , bising, dating , hua hua. bukanlah tution luar tk mcm tu , tapi ure the one who responsible to choose what you should do . but bile dgn too many friends yg kite kenal jadi havoc betul tak? My school , sebabkan 5S ramai keluar asrama sebab diorang kene buat tugas sendiri mcm cat pintu lah bile pegawai dtg tak checkpun, uhh siapa tak panas hati mcm tu . salah management sekolah juga sebab agak menyusahkan murid . A few weeks before trial spm ramai keluar and complaint kat asrama takboleh belajar cause BISING !

conclusion :

im grateful to be an outsider , because i dpt pergi tusyen luar yg bagus and tkdelah mcm pegi dgn kekawan jadi tk belajar pula kan. rumah? i dapat rehat , kalau jadi insider balik mesti ade duty jugak kat dorm , dapat be with my family everyday :)<3 . makanan yg berlainan setiap hari , walaupun cume homecook. gain knowledge luar yg diluah oleh my parent . soooo. thanks ayah and ibu cause u gave me a strong foundation for me to make a step in new era in future :)

p/s: azam ! and capai my goal untuk masuk U! 

Quotes of The Day



fight for your future , itulah motif saya hari ini :)

Malam Masih Muda

salam and hye to all .
nampak tak tu haa entry tu ? so skrg dah pukul 12 lebih cemtu lah but mata nie still terang tang tangg !
so decided to wrote this on  VLOGG.
so for the past hour .. its seventeen my lucky day :) yes the day i was born , so proudly to say that im sixteen guys :) haaha orang lain dah nak masuk 17 haa kau baru nk masuk 16 takpe being young is special sebab ape kan sometimes diorang yg lahir awal ni mcm tade yg special di akhir tahun just celebrating Wahh New Year ! so to me? mcm ade finishing konon .so tahun ni sejujurnye not the awesome year !
SO on this awesome birthday got a bracelet frm ibu looks alike tiffany one but its crystal and   cheaper , although i love it so much . a book titled "Nota Hati Untuk Pelajar" sesuailah untuk spm candidate mcm saya ni, two cards form my parent n lovely siblings, wondermilk lola cakes , ayah treat the whole family at new york new york deli nyumm :p. . from kepeng ? yes he be the first wisher and gave me one puppet  a character frm elmo n friends thanks aiz:* .mimi gave me elmo pillow , very big one . See how addicted i am to elmo :p and friends wishes. thanks everybody :]
Result periksa jatuh merudum mcam durian gugur pada musimnya, and motivasi diri semakin kurang . so this birthday made me realise that 16  and 17 was once a life . takkan korang nak habiskan this two years dgn berita yg sedih macam tu ke ? yaaa i dah pun ade berita sedih , my samsung galxy note the one ayah gave me for PMR HAS LOST ! yaa hilang kat sungei wang but actually salah sendiri jugak sebab careless :( . tapi ayah still belikan hp baru .galaxy nexus . thanks ayah :")  really appreciate it ;D . so now just nak busykan diri study :\ common setahun je kau gila dgn buku dating dgn buku ke mana saja bersama buku . tteringat ape yg mak mimi ckp yaa my bestie . mak die ckap kite ni tak beharta . ilmu tulah harta kita jadi korang kene hargai dan gunakannya sebaik mungkin . that time terus dap dap sentap sekejap . bukannya sebab takde harta sebab dalam agama islam pun ade ckp selagi kita hidup timbalah ilmu yg bermanfaat dan gunakan di kemudian hari,suppose ade ayat yg sedap tapi itulah frasa yg selalu i listen to.so after that terus....TARAAAA!!!... yang pasti ini janji dalam diri . 
SAYA NUR ASIELA AKAN BERUSAHA SEMAKSIMA MUNGKIN SUPAYA MENDAPAT KEPUTUSAN YANG CEMERLANG DAN MELETAKKAN MATLAMAT SERTA MENCAPAI GOAL YG SAYA INGINI. SAYA AKAN BUKTIKAN KEPADA IBU AND AYAH YG SAYA AKAN BUAT YANG TERBAIK DEMI MENGGEMBIRAKAN DAN MEMBALAS JASA BAIK MEREKA YG TAK TERBALAS DAN AKAN SELALU MENDOAKAN KESEJAHTERAAN MEREKA . :)

P/S: kakak ill beat u :)  

Tuesday, 11 December 2012

azam yang..

salam all, just got a few ideas to write a post so just wait yaa.this time ill make sure ia akan terlaksana ....


p/s: tireddd. and have u guys heard of muzium coklat ? sounds awesome!!!