Sunday, 5 May 2013

Experience

Assalamualaikum
 so i bet everyone know that today was an election day for the whole Malaysia , so i took this chances to follow ibu go mengundi , tempat biasa sk danau kota , i still remember when i was little , i get the chance betul betul depan mata tgk people pangkah then masuk tabung tu . Today idok lerr dapat , badan pun dah sama tinggi with ibu . Honestly , i dont even know why , that im very concern to read all about the politics issue on the newspaper , berita ? no way , Boringggg..... [-.-] . at the same time Sir Shiva my history teacher at tution , always talk about politics , u know form 5 dah belajar about the pilihan raya n so on. dulu punye pru was much more easier to faham than now . too many issues , and i guess i pun belum cukup umur untuk mengundi n paham pun . but sir always kaitkan the thins we learnt and politics now . i superlove his class , because its fun , die akan cakap isu semasa . u know not just learned history , we also gain knowledge there . when he talked about politics nowadays , he never berat sebelah , i admit sometimes he always menentang, but never brainwash pelajar .  even die kate , i bagitahu u guys the fact , not about politics , im the one who stupd if i berpolitik dgn u guys , u just 17teen kid . haha. okey ni nak amaze promote ckgu sejarah ke ape ni -- . hihi ^^ lari topik sudeh . so here we go.


  ootd . ibu kata , org nk g mengundi je bukan nak pergi sogo , i told u im the one who excited . haha
actually plan nk g pwtc sebab bookfair habis hari ahad , tuptup , hari semalam , announced dah hbis semalam bg laluan kt pru . arghhh!  that time rase nk menjerit biar semua jiran tetangga keluar , beause i really want to go there :(  , bookfair bukan selalu .
 ibu in purple
lagi satu cerita pasal bende alah ni , first orang cakap no need to take it for those yang dah print from internet lah kan , then dah sampai nak q tu , makcik makcik suruh amik , the said takboleh kalau takde , then ibu turun , so i tlg jagakan tempat , cop :) . then tgh i syok menunggu , people said tak payah pulak , so i call ibu cakap takpayah so beratur balik . Again ! one makcik said takboleh , die dah tanya polis yg jaga pintu tu , so ibu turun again , haish sekolah , imagine sekolah ? jauh kut . tapelah ibu exercise . hihi . so dapat lah that thing , dah balik baru we know that tapayah amik , beacuse the paper yg print from internet , dah cukup dah . -;- pape tah . 
makcik tudung hitam tu jiran lama kat flat , and i forgot her name ;P sorry .
nama pun flat , masa duduk dulu pun ,still baby boom lagi . ingat sesetengah je
luckily we got tingkat 1 .
so i stop here . tak cukup umur kan . nasib baiklah tade bergaduh mulut ke ape .macam ayah die dekat sekolah lain die mngundi , ayah kate sampai mcm nak memarah ape bende semua .
 so tonight kite tunggulah keputusan .
siapakah pilihan rakyat Malaysia ???
jeng..jeng..jeng
before we get back home , jumpe kawan office lama ibu Cik Kas . taktahulah diorang ni berjanji kut nk pakai purple colour . liplap uolss baju cik kas , she's kelantanese if im not mistaken . sangat friendly and lawak hehe :)
 
 
till then.
xoxo
 
p/s: 
 have u watched  her story ? at HBO ? titled ; THE LADY .
kalau belum, sila tengok . its inspiring :)
 
PEACE YO !
 
p/s: sorry if grammar tunggang terbalik , im just practice , yelah tak salah mencuba , salah minta ditegur :) 

Saturday, 4 May 2013

Throwback .

Assalamualaikum
 opssss
teeetttttt
haha , sudah sgt lawak lerr aku buat tajuk throwback , ingt post gambar instagram ke ape , haha.
 
okey last year , my birthday celebrated well . thanks ibu n ayah ,
Syukur Alhamdulillah.
 
so malas nak cerita bebanyak just wanna share the pictures .
 
from left: abg amar , kakak , atiena 
guess where ?
.
.
.



 mr and mrs ibrahim .

 
ni nak show off cake , lola cakes by wondermilk .
CIRQUE DU LOLA
nak nyebutnye taktahu , nak makan no 1 ;p
 
 
dekat SS2 . dekat sungguh dgn ibu punye office tapi perginya baru sekali -,-
 tape syukur . ayat kawan aku : org kat gaza sekali pun tak dpt nk merasa
ade betul jugak
 

candid aku huduh . ouh yeah my ayah , handsome ? tau XD

 
firts time sampai kan , so really amaze with the interior .
really love it ^^
.
.
so lepas dah amik cakes, and breakfast at wondermilk (*minum caramel milk :p,nyummy)
straight terus ke One Utama celebrate makan makan jaalan jalan dan sebagainya
 
 my second time eat here , very loike , tekak omputeh kate :p
 
 besar nye gigi :o , but still i love this picca , sweet ah konon .
kepeng gelap sungguh -'-
 
 
kiteorang one family mmg kalau bace menu , mcm kene buat soalan addmaths , haha.
lamanye yg amat . well itu salah satu tip supaya tak tersalah pilih makanan ye.
 


 
haaa nampak tak ? muke ayah kusut mcm seribu satu masalah dah ku tengok
haha
 
see im holding a book ? ibu gave me , "NOTA HATI BUAT PELAJAR "
calon SPM kan . dah hbis pun bace buku tu , really bermanfaat . tapi kene bace selalu . manusia ni mudah lalai . termasuk lah aku .
 

lupe nk cakap , abg punye 14 december  while mine was 17 december . dekat so celebrate sekali .ni his birthday day from ibu n ayah

 lagi candid tah pape , tapi gambar ni je nampak jelas tu kad birthday
so cute . iloveit
 
 abang , 21 ? abg accident , after the operation still no signs boleh gerak . his left hand tkboleh gerak or lumpuh . die cume dpt rase tgn die smpi siku saje .the rest korang tumbuk cubit tampar tak rase . almost 3 years dah . doakan tangan die cepat sembuh okey ? :')


 happy happy happy

 tak jelas sangat , iu belikan gelang kristal , just like a charm bracelet .nak  pandora tak mampu .
 sangat cantik .
 ni sibuk , teringin cakap jelah , soon k for ur birthday kakak :)
 nikmat coklat
 
 kongsi kongsi . kenyang sangat alhamdulillah
 



 okey makanan yang diorder , rasenye aummm , terliur tengok .
kan dah kate td tekak omputeh :p
 
 tengok tengok kenapa ?
 
 terkejut ayah dengar bil , ehehehe :p
 
 suddenly , akak demam . tadelah tetibe sgt pun. die mmg demam . tapi tu time dah parah. muke , nampak tak ?
 
 
ibu and adik :*
 
 
thanks ayah ibu , everyone. ayah ibu i will do my best in spm and ahead. insyaALLAH


Tough year.

ya so thats it , i guess , people have forgotten that i have a blog . haha
serves me right . sapa suruh hang tk update blog hang ni .
k
assalamualaikum . salam sejahtera . 1 malaysia . hello there!
 
 now ?namw: NUR ASIELA M.I . im a form 5 student . face spm this year . the third daughter in this happy amzing family . alhamdulillah syukur . civil engineering course , hard to do , but everything is impossible . think outside the box .
 
well agak kabur ,maklumler hp saya 5mp je .nak yg terang tunggu gmbr yg real keluar. thats  my class ,5 civil 3, took the picture from aliaa , my classmates . 8 months to go with them , im so gonna miss them ,when spm is over .  seriously , betul apa org ckp , belajar selagi boleh belajar .All thing yg kite buat , hari hari kat sekolah kite akan rindu , lagi lagi sekarang ,  my school session starts from 8 am till 5 pm , imagine ? i sat on school for a whole day long ! masa kat rumah cume weekend . mlm ade tsyen , not like everyday , but most of it ade. lepas photoshoot ni rase sebak taktahu kenapa , rase sedih lagi setahun je sekolah , knowing all of us akan pisah n semua ade haluan masing masing . mama julia our class teacher , she always sabar n marah kiteorang in a very soft way . tapernah die menjerit telalak dlm kelas marah kiteorg bahaha. well padahal ,  chemis teacher kiteorg Miss Tan balik drpd kelas kiteorg mesti akan membebel . kiteorg ni mmg budak nakal :P. so habis cerita pasal kelas.
 
 
semalam , mimi and syasya , came to my house . sangat happy dpt jumpe and berkumpul tiga org , walaupun hajat nk lepak mcd tk dpat. its very exciting dpt jumpe diorang borak borak , mkn tgk mimi kebulur haha .
  pau kacang , pau kaya , pau ayam . and pipi aku mmg agak besar . natural beauty .hihi
mimi--syasya--asiela 
 gwiyomi kejap
boleh nampak gigi jerung, oh please ayah , i need braces . cepat or lambat . im willing to wait .
desperate sgt bunyinya , sebab mmg ade masalah begigi jarang .nak tau ? cubeah sendiri.
okey yg last besar siket. EXCLUSIVE kateko. haha
.
.
 
ilovethem till Jannah , insyaAllah , this friendship will last forever ,AMIN
wish us goodluck in SPM
 
 
p/s: syasya ade blog jugak :http://syasyamirahmohdzaki.blogspot.com/
p/s: mid term nak dekat , ALLAHU AKBAR , serious siket siela.