Sunday, 5 May 2013

Experience

Assalamualaikum
 so i bet everyone know that today was an election day for the whole Malaysia , so i took this chances to follow ibu go mengundi , tempat biasa sk danau kota , i still remember when i was little , i get the chance betul betul depan mata tgk people pangkah then masuk tabung tu . Today idok lerr dapat , badan pun dah sama tinggi with ibu . Honestly , i dont even know why , that im very concern to read all about the politics issue on the newspaper , berita ? no way , Boringggg..... [-.-] . at the same time Sir Shiva my history teacher at tution , always talk about politics , u know form 5 dah belajar about the pilihan raya n so on. dulu punye pru was much more easier to faham than now . too many issues , and i guess i pun belum cukup umur untuk mengundi n paham pun . but sir always kaitkan the thins we learnt and politics now . i superlove his class , because its fun , die akan cakap isu semasa . u know not just learned history , we also gain knowledge there . when he talked about politics nowadays , he never berat sebelah , i admit sometimes he always menentang, but never brainwash pelajar .  even die kate , i bagitahu u guys the fact , not about politics , im the one who stupd if i berpolitik dgn u guys , u just 17teen kid . haha. okey ni nak amaze promote ckgu sejarah ke ape ni -- . hihi ^^ lari topik sudeh . so here we go.


  ootd . ibu kata , org nk g mengundi je bukan nak pergi sogo , i told u im the one who excited . haha
actually plan nk g pwtc sebab bookfair habis hari ahad , tuptup , hari semalam , announced dah hbis semalam bg laluan kt pru . arghhh!  that time rase nk menjerit biar semua jiran tetangga keluar , beause i really want to go there :(  , bookfair bukan selalu .
 ibu in purple
lagi satu cerita pasal bende alah ni , first orang cakap no need to take it for those yang dah print from internet lah kan , then dah sampai nak q tu , makcik makcik suruh amik , the said takboleh kalau takde , then ibu turun , so i tlg jagakan tempat , cop :) . then tgh i syok menunggu , people said tak payah pulak , so i call ibu cakap takpayah so beratur balik . Again ! one makcik said takboleh , die dah tanya polis yg jaga pintu tu , so ibu turun again , haish sekolah , imagine sekolah ? jauh kut . tapelah ibu exercise . hihi . so dapat lah that thing , dah balik baru we know that tapayah amik , beacuse the paper yg print from internet , dah cukup dah . -;- pape tah . 
makcik tudung hitam tu jiran lama kat flat , and i forgot her name ;P sorry .
nama pun flat , masa duduk dulu pun ,still baby boom lagi . ingat sesetengah je
luckily we got tingkat 1 .
so i stop here . tak cukup umur kan . nasib baiklah tade bergaduh mulut ke ape .macam ayah die dekat sekolah lain die mngundi , ayah kate sampai mcm nak memarah ape bende semua .
 so tonight kite tunggulah keputusan .
siapakah pilihan rakyat Malaysia ???
jeng..jeng..jeng
before we get back home , jumpe kawan office lama ibu Cik Kas . taktahulah diorang ni berjanji kut nk pakai purple colour . liplap uolss baju cik kas , she's kelantanese if im not mistaken . sangat friendly and lawak hehe :)
 
 
till then.
xoxo
 
p/s: 
 have u watched  her story ? at HBO ? titled ; THE LADY .
kalau belum, sila tengok . its inspiring :)
 
PEACE YO !
 
p/s: sorry if grammar tunggang terbalik , im just practice , yelah tak salah mencuba , salah minta ditegur :) 

No comments:

Post a Comment