Monday, 24 June 2013

well , hello there !

salam . 
memandangkan harini cuti  sebab jerebu yg parah , ive decide to make a short updates .

spent all this long days siapkan folio addmath ni dgn mimi yang kene hantar hari juumaat ni , awal lah sesangat  teacher bagi jumaat , so kire theres only 7 days k :) , Allah .  how is everyone doing ?  fine ? or semput ? this haze has been a serious double issues now , nasib baik tokmi dan tokdi i dah pindah my house , yelah nak dekat puasa , plus tokdi tk berapa sihat . tidak diorang bedua je kat Muar, Johor . dahalah teruk sgt jerebu kat sana . i noticed that people in twitter , they re blaming indonesian for this haze , but sedar tak ? that all people are responsible for this ? smokers , org yg bakar sampah dgn riang rianya , kire semua lah yg lansung tk ambil berat pasal  alam ni? stop blaming people. 

To those yg tempat dilanda teruk dek jerebu ni please please wear mask ok ? you have no idea how much this thing will affect you buddies . kesian sangat kat budak budak , orang tua ;(( . dekat KL ni mcm new Genting Highlands dah , haha. ok not funny.
nilah , ok this i copy dari google je , gile pe jerebu cmni nk keluar .

 okey ni nk cerita , yg agak sadis  :(  , as what i posted before ,  abang dah pegy belaja kat Alor Setar , disebabkan daftar hari isnin , so i buat keputusan untuk tak ikut family pergi hntr abg, sebab semangat sangat nk belajr isnin , insaf dah .  yelah skrg ni mmg kene serious , so hari ahad semalm jerebu dr melaka  smpi ke kl teruk ya amat , so Datuk Seri Najib dah putuskan isnin cuti , haish !!!, tape tape yg penting niat nk beajar tu ade , tapi meroyan lah i kat rumah tgk akak post kat ig, Laksa Teluk Kechai , haish , tape dah pasrah dah .nanti bebila boleh pegi lagi kan 

okey  dlm pada jerebu ni , ade jugak cerita kelakar . candidates spm tweet spm lah trial lah ditangguhkan . tahun depan ?sebab jerebu , logik siket bro , lagipun dlm minda hati ni siela mmg nak spm habis , Ya Allah , org lain mungkin juga tak faham , semua tanya pekse mcm mane haritu , ade A tidak . its not that easy people , n jgn ckp that we students, tak berusaha untuk dapatkan yg terbauik , takde sape tau mcm mana gilenye nk memahamkan sesuatu tajuk , mmglah org tua tu makan garam dulu pada kita , tapi ade jugak sesetengah yg terlalu memaksa smpikan kiteorg ni stress , siela bersyukur ade ibu ayah yg memahami , so bile result teruk , rase sedih sebab tk dpt gembirakan ibu n ayah , tpi ckp je pun tk guna , so kene usaha . u go girl ! 

 berita terkini , jerebu dh berkurangan , Alhamulillah :) terima kasih Ya Allah , bolehlah belajar balik :) 

Sunday, 23 June 2013

Goodbye my Two Heroes

SALAM , RISE AND SHINE :) 
well hello there :) 
after this there willl two heroes yg akan pergi jauh dari siela , im sad but they go for good for their own future.


                                                          Second Heroes * first hero tu ayah lah 


MUHAMMAD AIMAN BIN IBRAHIM
goodluck brother , he will continue his study after his long long  long break since die accident . course computer ? dekat Kolej Poly-Tech Mara , Alor Setar . im gonna miss you a lot , dah lama rumah ni penuh , ade kakak abg , i still remember when kakak and abg tinggal asrama , rumah mcam sunyi je .now one of them takde , mesti sunyi sangat . to be truth , siela mmg rapat dgn abg . not that i tk rapat dgn others tapi dgn abg ni mcm kamcing lah org kata .  hope everything will be fine there . takecare :* ilovechuu. 

p/s- pictures taken when i went to legoland with him awal tahun haritu, bbelakang tu was aiport and it made from lego 


KEPENG
{comel tak background hijau ? haha}
my third hero hihi :)die pun sambung belajar jugak , just finish his spm . after this study in Kolej Poly-Tech Mara , tapi bukan Alor Setar tapi Gua Musang, Kelantan . one of states yang siela and  family tak pernah jejak lagilah selam ni , so consider it was far enough to make me miss him . he was my true soulmate .  he will taking course human resources management course . sebenarnya abende tu eh ? i mean kalau dh hbis belajar nanti kerja as what ? musykil sungguh lah . haha , kene gooogle ni . kepeng , take care ;) belajar rajin rajin , ingat apa yg org pesan , and iloveyou ;)

both of you , goodluck , be the best among the best , jangan buat hal tinggal kat tempat org tu , akan jumpe korang balik this Ramadhan , loveyou , takecare my two sweetheart , belajar rain rajin 


Saturday, 22 June 2013

scary countdown

salam ,
wonder what does it means by countdown ? SPM .
ITS JUST AROUND THE CORNER.
RIGHT NOW ,
im not in  a good mood , i may smile in front of everyone , but my mind my heart my instict , something went wrong , i know it happened because of my own attitude my own horrible mistakes . ive repent i guess , but then i realise im not , i still miggling around the sofa watching tv , opened the tab , twittering , texting my special ones , reading others people blog . iver gotta stop all this thing , ALL ? YES ALL . im not going to make my parent down ,  where th hell was my promise . i think i  dah give up , but then ade hamba ALLAH , semua naikkan kembali semngat

kepeng- stop think negative , kalau awak boleh buat dahulu , im sure awak akan buat lagi sekarang , trust yourself if u really want to be succeed 

mimi- sometimes kite jatuh , result teruk bukannya sebab kite tak belajar , maybe kite ade sakitkan hati cikgu , tanpa kite sedar , maybe kite ade tidur dlm kelas , ilmu jadi tk berkat . ada masa lagi . 

diba - kau jangan compare kan diri kau dgn org lain , that wouldnt help u .be serious , kau boleh , mugkin kau dah usaha lebih , kau rase camtu , yang sebenarnya kau kene usaha lagi dan lagi


 siela kene start positive jgn pernah kata akan fail 


ayah and ibu pray for me , i know ive let you down , but i know its not too late , i will work harder and make u proud ibu :)
Ya Allah , tabahkan lah hati ni