Monday, 24 June 2013

well , hello there !

salam . 
memandangkan harini cuti  sebab jerebu yg parah , ive decide to make a short updates .

spent all this long days siapkan folio addmath ni dgn mimi yang kene hantar hari juumaat ni , awal lah sesangat  teacher bagi jumaat , so kire theres only 7 days k :) , Allah .  how is everyone doing ?  fine ? or semput ? this haze has been a serious double issues now , nasib baik tokmi dan tokdi i dah pindah my house , yelah nak dekat puasa , plus tokdi tk berapa sihat . tidak diorang bedua je kat Muar, Johor . dahalah teruk sgt jerebu kat sana . i noticed that people in twitter , they re blaming indonesian for this haze , but sedar tak ? that all people are responsible for this ? smokers , org yg bakar sampah dgn riang rianya , kire semua lah yg lansung tk ambil berat pasal  alam ni? stop blaming people. 

To those yg tempat dilanda teruk dek jerebu ni please please wear mask ok ? you have no idea how much this thing will affect you buddies . kesian sangat kat budak budak , orang tua ;(( . dekat KL ni mcm new Genting Highlands dah , haha. ok not funny.
nilah , ok this i copy dari google je , gile pe jerebu cmni nk keluar .

 okey ni nk cerita , yg agak sadis  :(  , as what i posted before ,  abang dah pegy belaja kat Alor Setar , disebabkan daftar hari isnin , so i buat keputusan untuk tak ikut family pergi hntr abg, sebab semangat sangat nk belajr isnin , insaf dah .  yelah skrg ni mmg kene serious , so hari ahad semalm jerebu dr melaka  smpi ke kl teruk ya amat , so Datuk Seri Najib dah putuskan isnin cuti , haish !!!, tape tape yg penting niat nk beajar tu ade , tapi meroyan lah i kat rumah tgk akak post kat ig, Laksa Teluk Kechai , haish , tape dah pasrah dah .nanti bebila boleh pegi lagi kan 

okey  dlm pada jerebu ni , ade jugak cerita kelakar . candidates spm tweet spm lah trial lah ditangguhkan . tahun depan ?sebab jerebu , logik siket bro , lagipun dlm minda hati ni siela mmg nak spm habis , Ya Allah , org lain mungkin juga tak faham , semua tanya pekse mcm mane haritu , ade A tidak . its not that easy people , n jgn ckp that we students, tak berusaha untuk dapatkan yg terbauik , takde sape tau mcm mana gilenye nk memahamkan sesuatu tajuk , mmglah org tua tu makan garam dulu pada kita , tapi ade jugak sesetengah yg terlalu memaksa smpikan kiteorg ni stress , siela bersyukur ade ibu ayah yg memahami , so bile result teruk , rase sedih sebab tk dpt gembirakan ibu n ayah , tpi ckp je pun tk guna , so kene usaha . u go girl ! 

 berita terkini , jerebu dh berkurangan , Alhamulillah :) terima kasih Ya Allah , bolehlah belajar balik :) 

No comments:

Post a Comment